Menu

Wie zijn wij?

Rogier en Anke Snijders, getrouwd sinds 2003 en de trotse ouders van 3 kinderen; Jurre, Benthe en Marit. Sinds 1 januari 2015 hebben wij het bedrijf van de ouders van Anke overgenomen. Wij vinden het belangrijk te werken aan een zo compleet mogelijke ervaring. Een mooie, rustige omgeving met een luxe accommodatie als verblijf. Samen proberen wij het u naar uw zin te maken en hopen jullie te ontmoeten in een van onze accommodaties!

Geschiedenis van Lemmenhof

Het verleden van deze plek gaat terug naar 1734, waar de naam “Lemmengoet” voor het eerst wordt aangetroffen in een register van de Thorner abdij. In 1761 wordt het goed voor fl. 3075,- eigendom van Michiel Pauls. In de tweede helft van de 19e eeuw wordt Lemmenhof bewoond door “de koster”, uit de familie Koolen. In de jaren ’33 en ’34 van de 20ste eeuw wordt de hoeve afgebroken en de huidige boerderij gebouwd. In 1938 wordt de meer dan 100-jarige periode van akkeren door de Koolenfamilie beëindigd.

Deze boerderij is in 1933 gebouwd. Voorheen stond het woonhuis in de “tuin”. Er waren toen 6 koeien, 3 zeugen, een stal mestvarkens plus een hok met kippen. Het bedrijf werd gerund door Antje Koolen (oma van de huidige eigenaresse) en haar broer. In 1938 is Antje getrouwd met Zef Strous. Samen kregen ze 13 kinderen. Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot 60 melkkoeien. In juni 1975 overleed vader Zef vroegtijdig. In datzelfde jaar nam Jan (vorige eigenaar en zoon van Zef en Antje) de boerderij over. Samen met zijn vrouw Gert zijn ze vol goede moed begonnen aan een melkveehouderij met 32 ha grond.

Zij kregen 2 kinderen (Anke en Ellen) en besloten in 1998 te stoppen met het melkveehouderijbedrijf; onder andere omdat er geen opvolging in het vooruitzicht was. Gert gaf aan dat ze 25 jaar het werk had gedaan waar Jan voor had gekozen en dat zij nu wilde kiezen hoe het verder zou gaan. Haar interesse lag in de recreatiesector.

Van boerderij naar Landgoed

In het begin werd er klein gedacht, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 10 hotelkamers, een camping met 40 plaatsen, 2 safaritenten en 5 studio’s voor 2 of 4 personen. In 2003 is het Landgoed Lemmenhof geworden, omdat er 5 ha bos is aangeplant welke is opengesteld voor publiek.

Uiteindelijk hebben ze in 2015 het stokje overgedragen aan een nieuwe generatie. Een gezin dat zich vol overgave in iets nieuws stort. Anke, opgeleid als basisschoollerares en Rogier, medisch instrumentatie technicus hebben allebei hun vaste baan opgezegd om met veel plezier dit mooie bedrijf voort te zetten.

As we speak ( 2024) bestaat Landgoed Lemmenhof 25 jaar! Met nog veel plannen op tafel hopen we dit bedrijf nog een hele poos te kunnen runnen, samen met onze kinderen Jurre, Benthe en Marit.

Camping Maasplassen