Menu

Cultuur

Limburg bruist van de cultuur en historie. Bewonder prachtige kastelen, bezoek interessante musea of ga naar de film of het theater. 

Omgeving overzicht

Kasteel Groot Buggenum

Kasteel Groot Buggenum is een imposant sprookjesachtig kasteel. U kunt het prachtige kasteel en de tuinen enkel bezoeken onder leiding van een gids.

ECI Cultuurfabriek

De ECI Cultuurfabriek is gevestigd in een oude omgebouwde cementfabriek. Theater, film, muziek, expo's... U vindt het allemaal in dit culturele hart van Roermond.

Cuypershuis Roermond

Cuypers is een bekende stadsarchitect. Hij is onder andere betrokken geweest bij de renovatie van het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en de Ridderzaal in Den Haag.

Limburgs Museum

In dit dynamische, cultuur-historische museum in Venlo worden verhalen van Limburgers verteld en verbeeld met (wisselende) tentoonstellingen.

Openluchtmuseum Eynderhoof

In dit openluchtmuseum gaat u terug in de tijd en wordt het leven in de Peelregio rond 1900 weergegeven. Het is een echt doe-museum voor jong en oud!

Kasteel De Keverberg

In Kessel vindt u een van de oudste kastelen van ons land en tevens ook het modernste. Ontdek het verhaal achter de laatste adellijke bewoner, Baron Frits.

Kasteel Aldenghoor

Laat u rondleiden door het kasteel Aldenghoor in Haelen. Bewonder de overgebleven kunstschatten en inrichting die de familie Hallman in volle glorie achterliet.