Menu

Cultuur

Limburg bruist van de cultuur en historie. Bewonder prachtige kastelen, bezoek interessante musea of ga naar de film of het theater. 

Omgeving overzicht

GrensPark Kempen~Broek

Op een halfuurtje rijden treft u het afwisselende GrensPark Kempen~Broek met o.a. een groot molennetwerk. U kunt zich hier rustig een hele dag vermaken.

Kasteel Groot Buggenum

Kasteel Groot Buggenhem is een imposant sprookjeachtig kasteel.  U kunt het prachtige kasteel en de tuinen enkel bezoeken onder leiding van een gids.

ECI Cultuurfabriek

De ECI Cultuurfabriek is gevestigd in een oude omgebouwde cementfabriek. Theater, film, muziek, expo's... U vindt het allemaal in dit culturele hart van Roermond.

Cuypershuis Roermond

Cuypers is een bekende stadsarchitetect, hij is onder andere betrokken geweest bij de renovatie van het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en de Ridderzaal in Den Haag.

Limburgs Museum

In dit dynamische, cultuur-historische museum in Venlo worden verhalen van Limburgers vertelt en verbeeldt met (wisselende) tentoonstellingen.

Openluchtmuseum Eynderhoof

In dit openluchtmuseum ga je terug in de tijd en wordt het leven in de Peelregio rond 1900 weergegeven. Het is een echt doe-museum voor jong en oud!