Menu

Natuur

Landgoed Lemmenhof is omgeven door prachtige natuurlandschappen. Verken het schitterende Noord-Limburg of ontdek het nabije België. Wij hebben een aantal leuke tips voor u geselecteerd.

Omgeving overzicht

Nationaal Park De Groote Peel

Dit schitterende natuurpark ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het grote natuurgebied bestaande uit hoogveen is weids en waterrijk.

De Maasplassen, Roermond

Een mekka voor elke watersportliefhebber. Beleef een heerlijke stranddag, stijk neer in een hippe beachclub of vaar met een van de rondvaarboten mee!

Het Leudal

Het Leudal is een mooi natuurgebied in de omgeving en populair bij wandelaars. Vanaf het bezoekerscentrum, waar ook het Leudalmudeum gevestigd is, start u diverse korte en lange routes.

Keversbroek in Kelpen-Oler

Het Kerversbroek ligt op slechts 5 minuten rijafstand van Landgoed Lemmenhof. Er leven vele kruiden en diverse vlindersoorten in dit mooie stukje natuurschoon. 

Forellenvijver Heioord

Forellenvijver Heioord is een rustgevend stukje natuur in Zuid-Nederland. Een waar visparadijs in een mooie natuur. Ook als u niet van vissen houdt is Heioord een aanrader.

Het Weerterbos

Het Weerterbos bestaat voor het grootste gedeelte uit een oud bosgebied en open terreinen. De kans is erg groot dat u diverse edelherten spot in het Weerterbos.

Natuurgebied Heijkersbroek

Natuur- en wandelliefhebbers kijken hun ogen uit in dit circa 55 hectare grootte natuurgebied en kunnen de mooiste routes maken door het populierenbos en de visvijver.