Menu

Natuur

Landgoed Lemmenhof is omgeven door prachtige natuurlandschappen. Wist u dat we te midden van de Big 5 liggen? De natuurgebieden in The Big Five van Limburg komen in elk jaargetijde tot hun recht. Geniet van Nationale Parken de Meinweg en de Groote Peel. Wandel of fiets door het Leudal, Rivierpark Maasvallei, Grenspark Kempen~Broek en het Maas-Swalm-Nette gebied en ontdek de parels die in Noord- en Midden-Limburg te vinden zijn. Verken het schitterende plekken in Limburg, of wandel/fiets over de grens naar België of Duitsland. 

Voor de wandelliefhebber:
U kunt via de website van de vvv een bestaande route kiezen of u maakt zelf uw eigen route door de knooppunten aan elkaar te plakken. Wij liggen aan knooppunt 11.

Voor de fietsliefhebber:
U kunt via de website van de vvv een bestaande route kiezen, of u maakt zelf uw eigen route door de knooppunten aan elkaar te plakken. Wij liggen aan knooppunt 28.

Hieronder hebben we ook nog een aantal tips gegeven!

Omgeving overzicht

Nationaal Park De Groote Peel

Dit schitterende natuurpark ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het grote natuurgebied bestaande uit hoogveen is weids en waterrijk.

GrensPark Kempen~Broek

Op een half uurtje rijden treft u het afwisselende GrensPark Kempen~Broek met o.a. een groot molennetwerk. U kunt zich hier rustig een hele dag vermaken. Fietsen, wandelen,mennen en mountainbiken.

De Maasplassen, Roermond

Een mekka voor elke watersportliefhebber. Beleef een heerlijke stranddag, stijk neer in een hippe beachclub of vaar met een van de rondvaarboten mee!

Het Leudal

Het Leudal is een mooi natuurgebied in de omgeving en populair bij wandelaars. Vanaf het bezoekerscentrum, waar ook het Leudalmudeum gevestigd is, start u diverse korte en lange routes.

Keversbroek in Kelpen-Oler

Het Kerversbroek ligt op slechts 5 minuten rijafstand van Landgoed Lemmenhof. Er leven vele kruiden en diverse vlindersoorten in dit mooie stukje natuurschoon. 

Forellenvijver Heioord

Forellenvijver Heioord is een rustgevend stukje natuur in Zuid-Nederland. Een waar visparadijs in een mooie natuur. Ook als u niet van vissen houdt is Heioord een aanrader.

Het Weerterbos

Het Weerterbos bestaat voor het grootste gedeelte uit een oud bosgebied en open terreinen. De kans is erg groot dat u diverse edelherten spot in het Weerterbos.

Natuurgebied Heijkersbroek

Natuur- en wandelliefhebbers kijken hun ogen uit in dit circa 55 hectare grootte natuurgebied en kunnen de mooiste routes maken door het populierenbos en de visvijver.